Gezonde vleesvervangers

 <a href=peulvruchten handig ” align=”right”>

Gezonde vleesvervangers

Een peulvrucht is een plant die behoort tot de familie Fabaceae. Deze planten worden gekweekt voor hun zaden en vruchten en voor hun voedsel. Ze worden ook in de landbouw gebruikt als veevoer, kuilvoer en bodemverbeterende groenbemester. Ze zijn onder andere eetbaar, voedzaam en gemakkelijk te kweken. Hier zijn er maar een paar. Hieronder vind je de vijf meest voorkomende soorten peulvruchten. Lees verder voor meer informatie.

De meest geconsumeerde peulvrucht is de sojaboon. Dit type peulvrucht bevat veel eiwitten en kan op veel manieren bij het koken worden gebruikt. De belangrijkste variëteit is de zwarte puy linzen, maar je vindt er ook groene en rode linzen. Naast linzen zijn erwten een andere populaire peulvrucht. Deze zijn goedkoop en zeer veelzijdig. Als u op zoek bent naar een eiwitrijke bron, overweeg dan bonen. Ze zijn de beste bron van ijzer, vezels en eiwitten, en zijn ook geweldige bronnen van calcium en andere voedingsstoffen.

Linzen bieden hoogwaardige eiwitten, vezels, koolhydraten en B-vitamines. Naast het leveren van energie, bevatten ze ook mangaan, magnesium en koper. Ze zijn ook cholesterol- en verzadigd vetvrij. Een half kopje peulvruchten bevat ongeveer 115 calorieën. Bovendien bevat een kopje linzen of andere peulvruchten 20 gram koolhydraten, 7-9 gram vezels en één gram eiwit. Ze hebben ook een lage glycemische index, waardoor ze een uitstekende optie zijn voor vegetariërs en mensen die een veganistische levensstijl volgen.

Klik hier: https://www.valledelsole.nl/